Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

віче у Винниках

Винниківський вісник

Понеділок, 21 вересня 2020, 12:44

У Вининках вшанували річницю початку депортації українців із Закерзоння

віче у Винниках

До 76-річниці початку депортації українців із Закерзоння у Винниках відбулося віче "Виселені у світи".

Про це повідомила прес-служба Винниківської міської ради.

Вчора, 20 вересня, у місмті Винники пройшло віче "Виселені у світи", присвячене 76-річчю початку депортації українців із Закерзоння.

На вшануванні пам’яті жертв депортації відбулося погашщення тематичної марки та конверту, а музичний супровід віче забезпечив Народний хор "Воскресіння" і дует бандуристок Вікторії Гамер і Юлії Когут-Калинюк.

"Ми сьогодні у Винниках – у місті, де мешкає більше 60% нащадків і власне переселенців, яких доля закинула в це мальовниче містечко. Місто, яке пробує зберегти цю пам’ять і пробує підтримувати кожну хорошу ініціативу, щоб ця пам’ять була збережена. Сьогодні, як ніколи, час вимагає нас об’єднатись, можливо перегорнути сторінки трагічного болю, але ніщо не повинно відволікти нас від пам’яті про те, що було. Бо тільки в такий спосіб ми будемо сильні. Бо саме в такий спосіб ми будуватимемо країну, в якій кожен українець буде відчувати себе людиною" – наголосив міський голова Винник Володимир Квурт.

Віче організували Винниківська міська рада, КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчий музей", ЛРСКТ "Надсяння", Винниківський осередок "Об’єднання товариств депортованих українців із Закерзоння".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.