Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівводоканал

Середа, 23 вересня 2020, 11:14

Садовий піариться на гіпохлориті натрію з іржею

Львівводоканал

Для дезінфекції води у місті будуть використовувати лише гіпохлорит натрію замість хлорки.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні в ефірі радіо "Люкс FM" міський голова Львова Андрій Садовий, до кінця року у Львові перестануть використовувати хлорку для дезінфекції питної води.

За його словами, вже сьогодні для Франківського і великої частини Сихівського району воду не хлорують, а до кінця року будуть використовувати виключно гіпохлорит натрію.

"Гіпохлорит натрію – це фактично кухонна сіль. Тому це вже суттєво змінить ситуацію, а в перспективі ми хочемо вийти на рівень, який мають мешканці Берліна чи Відня, де люди п'ють звичайну воду з крана. Адже вся львівська вода є джерельною. Просто вона проходить по нашій мережі і вже не має такого смачного смаку. Тому ми розпочинаємо дуже масштабну модернізацію мереж, використовуючи і німецькі і британські технології. Та до кінця року ми забудемо про хлорку, а це вже великий поступ" – пояснив Андрій Садовий.

Зазначимо, у серпні у місті встановили питні фонтани, вода до яких потрапляє міським водогоном із підземних джерел свердловин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.