Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

vkurse.ua

П'ятниця, 14 грудня 2012, 18:38

Фірма з утилізації медичних відходів з’явиться у Львові

серед них шприци, голки, рукавички, бахали та старі таблетки.

 

Приміщення для спалювання відходів медичного характеру розташоване на вул. Збиральній, 14. Поки що фірма встановила піч для спалювання та розповсюдила новину про свої наміри у пресі. Ліцензію ж на свою роботу від Міністерства екології та природних ресурсів вони отримали тільки два тижні тому.

Досвіду роботи «Екологічні переробні технології» не мають, проте у безпечності проекту впевнені, на відміну від мешканців приближених територій.

 «Таке устаткування стоїть у центрі одного з французьких міст. Згідно із законом, до найближчого будинку має бути відстань кількасот метрів, а в нас поряд нема жодного будинку. Потужність нашого обладнання 400 тонн на рік. Такого устаткування, як у нас, нема ні в кого. Воно коштує три мільйони гривень, — розповідає Микола Шаповаленко, заступник директора ТзОВ «Екологічні переробні технології». — Щороку у Львівській області назбирується близько 5400 тонн шприців та інших відходів. Нещодавно повідомили, що потрібно утилізувати 1800 кілограмів шприців, якими користувалися хворі на СНІД — це ж небезпечно, їх не можна просто викинути. Все слід утилізувати разом з рукавичками та бахилами, а в нас їх просто вивозять на смітник

Наразі фірма ще не має жодного клієнта, проте устаткування вже стоїть, труба для відведення випарів, які наче й не прогнозують, теж на місці.

Дозволу на початок таких робіт на даний момент Львівська міськрада ще не видала, оскільки подібних печей у Львові ще не було.

«Відстань від такої печі до найближчої будівлі має бути більше 100 м. Погоджено лише їхню заяву про наміри, інших документів фірма наразі не отримувала. Відомо тільки, що тут не заплановано капітального будівництва», — зазначає Микола Галушко, начальник управління екології та благоустрою Львівської міськради.

Окрім того, підприємство не врахувало важливість участі громадськості у обговореннях, згідно із законодавством, — це один з обов’язкових кроків. Чиновники запевняють, що слухання все ж мають бути проведені як тільки визначаться із датою.

Джерело: Львівська газета

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.