Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Тимчій

Четвер, 24 вересня 2020, 16:56

Муніципальна влада має забезпечити потребуючих львів'ян основними ліками на безоплатній основі – Наталія Тимчій

Наталія Тимчій

ВО Батьківщина ініціює прийняття владою Львова програм медичної допомоги потребуючим мешканцям. 

ВО Батьківщина ініціює прийняття радою Львівської ОТГ муніципальних Програм «Доступні ліки», а також Програми закупівлі для комунальних медичних закладів обладнання для проведення безкоштовних лабораторних обстежень для львів'ян.

Про це сьогодні повідомила голова Батьківщини Львова, кандидат в депутати ради Львівської ОТГ Наталія Тимчій.

«Ми провели консультації з широким колом медичної громадськості і з’ясували, що є дві категорії мешканців, які вкрай потребують доступних ліків, але не потрапляють під дію державної програми «Доступні ліки». Насамперед це діти від 6 років з соціально незахищених сімей. Таких дітей вкрай необхідно забезпечити препаратами з чотирьох категорій: жарознижуючі, полівітаміни – особливо групи «Смарт Омега», антибіотики та мікстури від кашлю. Їхні батьки не можуть дозволити придбати такі препарати, а їх дешевші аналоги, за словами лікарів, на жаль не є ефективними. Крім цього, допомоги потребують і дорослі мешканці Львова із соціально незахищених верств. Ці люди отримують мізерну платню і не в змозі придбати якісні препарати. Їм також потрібно забезпечити доступ до якісних жарознижуючих препаратів, антибіотиків та полівітамінів шляхом повного або часткового покриття їх вартості з міського бюджету», – підсумувала обговорення модератор круглого столу, очільниця «Батьківщини» Львова Наталія Тимчій.

ВО Батьківшина у раді Львівської ОТГ ініціюватиме прийняття муніципальної програми «Доступні ліки», а також Програми закупівлі для комунальних медичних закладів обладнання для проведення безкоштовних лабораторних обстежень для львів'ян.

«Комунальні поліклініки не мають ні відповідного обладнання, ні реактивів. Зазвичай у державних та комунальних медичних закладах, роблять лише найпростіші аналізи, а для проведення більш складних, скеровують пацієнтів у приватні лабораторії, які часто розташовані у тому ж закладі. Життєво важливі для людей аналізи не можуть проводитися лише у приватних лабораторіях. Вони є дуже коштовними, і багатьом львів'янам не по кишені. Комунальні заклади повинні мати можливість робити такі ж аналізи, які проводять у приватних лабораторіях. І вони повинні бути або безкоштовними, або принаймні доступними. Для цього поліклінікам потрібно придбати відповідне обладнання. Якщо держава не в змозі його закупити, то це повинно зробити місто, адже це життя і здоров'я львів'ян – має бути першим пріоритетом міської влади», – наголосила Наталія Тимчій.

Сьогодні відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання соціальної медицини Львова». Учасники круглого столу – керівники медзакладів Львова та науковці – обговорили проблеми реформи та фінансування медицини в умовах пандемії коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.