Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

П'ятниця, 25 вересня 2020, 11:31

Селищний голова Брюхович підозрює політичні мотиви у обшуку свого будинку

СБУ

СБУ провело обшуки у будинку Володимира Доманського.

Про це повідомила прес-служба Брюховицької селищної ради.

Вчора, 24 вересня, слідчі Служби безпеки у Львівській області провели обшук у будинку селищного голови Брюхович Володимира Доманського, якого підозрють в організації схеми відчуження земляних ділянок, що знаходяться у власності Міноборони на Львівщині. 

Як наголосили у СБУ Львівщини, вони отримали інформацію, що зловнисник разом із спільниками незаконно вилучили із власності Міноборони 1,7 га землі військового містечка.

"Потім зловмисники вносили недостовірні дані про розміщення межових знаків охоронної смуги і поділ її на земельні ділянки площею 0,08-0,15 га. Право власності вони оформлювали на підставних осіб і продавали громадянам за ціною приблизно 5 тисяч доларів за 0,01 га. За попередньою оцінкою експертів, ринкова вартість незаконно відчуженої землі становить 30 мільйонів гривень. Правоохоронці задокументувала депутата в офісі нотаріуса під час переоформлення ділянок, підписання договорів купівлі-продажу земельних ділянок та отримання за їх продаж 165 тисяч доларів" – наголосили у СБУ.


Натомість у прес-службі Брюховицької селищної ради заявили, що Доманський був обраний селищним головою у 2015 році, а справа, яку розслідуює СБУ, датується 2012 роком.

"Вважаємо це політичним замовленням конкурентів на виборах 2020 року до місцевих рад. Підозрюємо, що даний обшук, а разом з ним і публікації в ЗМІ ще під час проведення самого обшуку, – це боротьба за військове містечко, яке в майбутньому може опинитися у власності Львівської ОТГ, оскільки, згідно перспективного плану Львівської області, Брюховичі як селище зі своїм органом місцевого самоврядування – зникає" – йдеться у повідомленні селищної ради.

Додамо, у травні цього року Варіанти поспілкувалися із Володимиром Доманським про перспективи створення Брюховицької ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.