Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська філармонія

uk.wikipedia.org

Вівторок, 29 вересня 2020, 13:16

Львівській філармонії присвоїли ім'я Скорика

Львівська філармонія

Депутати присвоїли Львівській національній філармонії ім'я композитора Мирослава Скорика.

Сьогодні, 29 вересня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про присвоєння імені Мирослава Скорика комунальному закладу Львівської обласної ради "Львівська національна філармонія". "За" проголосували 50 депутатів.

Рішення про присвоєння імені Мирослава Скорика філармонії депутати розглянули через звернення Львівської ОДА та постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради, яку очолює депутатка Тетяна Бей.

Також до річниці Мирослава Скорика планують звести пам’ятник на місці його поховання. На це з обласного бюджету виділили 700 тис грн.

Зазначимо, український композитор, народний артист України, Герой України, голова правління Львівської організації НСКУ Мирослав Скорик помер у червні цього року. Найвідомішими творами Мирослава Скорика є опера "Мойсей", балет "Повернення Батерфляй", поема "Сильніше смерті" і концерт для оркестру "Карпатський".

Інтерв'ю Варіантів з Мирославом Скориком у 2013 році.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Львівській філармонії офіційно затвердили статус національної, а у 2018 році філармонії планували присвоїти ім’я Героя України Миколи Колесси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.