Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Лубківський

Четвер, 1 жовтня 2020, 10:00

Маркіяна Лубківського планують призначити спікером української делегації в ТКГ

Маркіян Лубківський

На посаду спікера української делегації в ТКГ розглядають кандидатуру Маркіяна Лубківського.

Про це повідомляє НВ.

В українській делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу з’явиться речник, який озвучуватиме офіційну позицію України. На цю посаду пропонують колишнього директора оргкомітету Євро-2012 Україна Маркіяна Лубківського.

Перед призначенням Лубківський повинен зустрітися з народними депутатами, повідомило джерело, близьке до переговорного процесу.

Зазначимо, нову посаду вирішили ввести через резонанс, який викликали заяви заступника голови української делегації Вітольда Фокіна щодо Донбасу – він виступив за загальну амністію та особливий статус всього Донбасу.

 Наразі Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та звільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації. 

Нагадаємо, Маркіян Лубківський – український дипломат, син письменника Романа Лубківського. У 2006-2009 роках обіймав посаду посла України в Хорватії та Боснії та Герцеговині.

Під час президентства Віктора Януковича керував підготовкою чемпіонату Європи 2012 року в Україні, очолював оргкомітет Євробаскет-2015.

У 2014 році працював радником голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.