Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Зозуля

Середа, 7 жовтня 2020, 11:10

Депутат Івах звинуватив Самопоміч Садового у використанні адмінресурсу у виборах

Андрій Зозуля

Депутат Львівської міськради від Європейської солідарності Сергій Івах звинуватив політпартію Самопоміч у використанні адмінресурсу на виборах у Львові.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

Івах відвідав агітаційну зустріч, ніби організовану Самопоміччю. На цій зустрічі, за словами Сергія Іваха, окрім партійних активістів були присутні працівники районних адміністрацій Львова у позаробочий час, які відповідно до свого статусу, вважаються державними службовцями, але не є членами партії Самопоміч.  

"Зустріч відбувалась о 18:00 год. І я дійшов до висновку, що у виборчій кампанії провладною партією застосовано адмінресурс, адже на зустрічі в позаробочий час були присутні: голова Галицької адміністрації Андрій Зозуля, його заступник Роман Гавчак, керівник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко-Швець", – стверджує Івах.

Івах наголошує, що працівники комунальних підприємств телефонують до людей і запрошують на збори з керівництвом, на які втім приходить кандидат від провладної партії Самопоміч.

"Схема проста: працівники ЛКП телефонують до людей і кажуть, що будуть збори з керівництвом, а на зустріч випадково приходить кандидат від Самопомочі. Класика застосування адмінресурсу" – доводить факт використання адмінресурсу Сергій Івах.

Депутат нагадав про норми Виборчого кодексу України, які забороняють посадовцям агітувати за конкретного політичного кандидата.

"Аби тільки представники влади пам'ятали про норму ст.57 Виборчого кодексу України, яка забороняє посадовцям брати участь в передвиборній агітації" – підсумував він.

Нагадаємо, 25 жовтня відбудуться місцеві вибори. ЦВК станом на 6 жовтня зареєструвала списки 17 партій на виборах до Львівьскої міської ради. Мер Андрій Садовий очолює список кандидатів партії Самопоміч. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.