Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 7 жовтня 2020, 11:36

МОЗ планує залучити приватні лабораторії до тестування на Covid-19

коронавірус

Щоб зменшити черги із тестування на коронавірус, міністерство домовляється з приватними лабораторіями про проведення тестів за держкошти.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, міністерство зараз домовляється з приватними лабораторіями про проведення тестів на коронавірус коштом держбюджету, щоб зменшити черги із тестування.

"На наступному засіданні уряду за нашою пропозицією буде прийнято рішення – ми залучаємо максимально приватні лабораторії для того, щоб вони на наше замовлення. Ми провели переговори, і деякі погоджуються працювати", – зазначив Максим Степанов.

За його словами, в Україні є регіони, в яких фіксуються затримки з тестуванням. Напружена ситуація у Донецькій, Харківській, Одеській областях, оскільки звідти тести возять у Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Кіровоградську області.

"Крім того, в нас є ще один метод, який ми запроваджуємо, він тільки з’явився у світі – це так званий тест на антиген. Що таке антиген? Це сам вірус, який попадає в організм – і ми дуже швидко зможемо зробити тестування і побачити, що з людиною, а далі вже робити ПЛР-тест" – пояснив Максим Степанов.

У роботу також планують запускати й українські тести на коронавірус.

Зазначимо, станом на сьогодні в Україні зафіксували 239 337 випадків зараження коронавірусом та 4 597 смертей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.