Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ростислав Тістик

Фб Ростислава Тістика

Прес-реліз,   Середа, 7 жовтня 2020, 14:31

Лікарні Львівщини отримали вісім апаратів ШВЛ – Тістик

Ростислав Тістик

Ростислав Тістик ініціював ремонт восьми апаратів штучної вентиляції легень для лікарень Львівщини.

Народний депутат Ростислав Тістик ініціював ремонт апаратів штучної вентиляції легень для лікарень Львівщини, підтримавши ініціативу Офісу Президента України, що полягає у відновленні апаратів ШВЛ за меценатські кошти.

Вісім відремонтованих апаратів штучної вентиляції легень передадуть у районні лікарні області, а саме – у Яворівську центральну районну лікарню, 2 апарати у Новояворівську районну лікарню, Жидачівську та Золочівську центральні районні лікарні, Новороздільську міську лікарню, а також у Львівську обласну інфекційну лікарню та Обласний госпіталь ветеранів війни.

Це відбулося у взаємодії із керівництвом Львівьскої ОДА та профільним Департаментом охорони здоров’я.

"Отримавши перелік апаратів, потребуючих ремонту, прокомунікували із головними лікарями на місцях. Оперативно вдалося налагодити транспортування наявних апаратів ШВЛ до сервісного центру в Києві на ремонт", - розповів Тістик.

Вартість ремонту однієї одиниці приблизно 60 тис. грн, в той час як купівля нового апарату може сягати 800 тис. грн.

Використання апаратів ШВЛ медиками, це не лише лікування COVID-19. То ж відновлення апаратів ШВЛ не тимчасова річ, а дуже потрібна лікарням Львівщини для порятунку пацієнтів щодня. 

Нагадаємо, раніше вже було відремонтовано 2 апарати ШВЛ, які знаходяться у Буській та Самбірській центральних районних лікарнях. То ж впродовж останніх місяців загалом відремонтовано 10 апаратів для лікарень Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.