Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 9 жовтня 2020, 17:44

Екс-посадовця Старосамбірського лісгоспу викрили на незаконній вирубці лісу

вирубка дерев

Поблизу села Терло екс-працівник Старосамбірського лісгоспу разом із спільниками незаконно вирубували дерева.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У вівторок, 6 жовтня, близько 19.30 год на території Старосамбірського лісгоспу поблизу села Терло правоохоронці виявили четверо осіб, які незаконно вирубували дерева у лісі.

Як встановили у поліції, дерева рубали місцевий мешканець, екс-працівник цього лісгоспу, та ще троє мешканців Старосамбірського району.

Правоохоронці вилучили зрубані дерева ялиці, а також бензопили, ланцюги та вантажний автомобіль, за допомогою яких здійснювалося трелювання та вивіз незаконнно зрубаної лісодеревини.

За цим фактом слідчі територіального відділу поліції за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.