Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Великий Львів

Понеділок, 12 жовтня 2020, 18:10

Нинішня влада веде Львів до деградації – Олег Синютка

Великий Львів

ГО "Великий Львів" презентувало у Львові видання "Великий Львів".

Сьогодні, 12 жовтня, у приміщенні Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука на Площі Ринок у Львові відбулась презентація видання "Великий Львів".

Концепцію "Великого Львова" розробили за ініціативи лідера ГО "Великий Львів" Володимира Квурта, а також групи експертів.

Олег Синютка, кандидат на посаду голови Львівської ОТГ, привітав авторів з успішним завершенням першого професійного аналізу можливостей розвитку агломерації Великого Львова в нинішніх адміністративних реаліях – Львівської ОТГ.

"Я впевнений, що ця праця стане початком серйозної дискусії про майбутнє Львова, шляхи його розвитку та вибір найкращої стратегії для її досягнення", – наголосив Синютка.

Він висловив сподівання, що наступні тижні виборчої кампанії будуть не змаганнями піар-технологій, а передусім дискусією про стратегічні напрямки розвитку Львова та виклики, які стоять перед нашим містом та Україною зокрема.

"Піару у нас більше ніж достатньо, також як і пустопорожніх обіцянок та відкритої брехні. Натомість обмаль предметної розмови, з аргументами, цифрами та фактами. Зокрема від чинної влади, яка звикла все прикривати піаром, навіть найбільш кричущі прояви корупції, кумівства, безгосподарності та політичного шулерства. Зі свого боку я роблю все для того, що змінити цей стан, оскільки лише в такий спосіб Львів може розвиватись", – запевнив народний депутат.

Він оцінив видання "Великий Львів" як ґрунтовний, компетентний та цілісний документ, а також запевнив, що саме напрацьовані експертами пропозиції стануть для новообраної влади  після виборів підставою для розроблення нового стратегічного плану розвитку Львова  – Львівської ОТГ.

"Маємо думати також про новий Львівський район, який нараховує понад 1 мільйона 150 тисяч мешканців. "Зелена" влада створила його, однак не наділила жодними повноваженнями. І також не виділить жодних коштів на діяльність", – додав Синютка.

Він пояснив, що поділяє позитивну оцінку експертами стратегічних документів розвитку Львова, тобто Генерального плану 2010 року та Комплексної стратегії розвитку Львова 2012-2025, до розробки яких він був дотичний на посаді заступника міського голови. А у своїй програмі кандидата на посаду голови Львівської ОТГ сформулював власне бачення розвитку Львова. І це відновлення історичної ролі Львова як мегаполіса Західної України та одного з центрів всієї Центрально-Східної Європи.

"Ми зробимо Львів справжнім науковим та освітнім центром, справжнім центром міжнародного туризму, культурною столицею України та місто для львів'ян, націленим на забезпечення потреб його мешканців, зручним та комфортним, з вирішеними проблемами в транспорті, соціальній сфері тощо. Це п'ять стратегічних цілей моєї програми, як кандидата на посаду голови Львівської ОТГ", – наголосив Олег Синютка.

Він звернув увагу на те, що Львів підійшов до переломного моменту свого розвитку і зараз необхідно перейти до інтенсивного розвитку міста, головним інструментом якого мають бути інвестиції.

"Ваш проєкт "Великий Львів" вкотре показав, що у Львові немає дефіциту інтелекту, наукової проникливості та професійності у всіх галузях науки. Основна проблема – це бутафорність, яку презентує чинна влада. Сьогоднішня влада веде Львів у протилежному напрямку. Ще п'ять років їхнього перебування у владі, і місто буде деградувати замість того, щоб розвиватися. Маємо зробити все можливе, щоб цього не допустити" – зазначив народний депутат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.