Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ДВК у Стри

opora.lviv.ua

Четвер, 15 жовтня 2020, 10:43

У Стрию члени однієї ДВК відмовилися провести засідання через Covid-19

ДВК у Стри

Дільнична виборча комісія у Стрию, яка знаходиться на території лікарні, що приймає пацієнтів з коронавірусом, не провела своє перше засідання.

Про це повідомляє ГО "Опора" на своїй сторінці у Фейсбуці. 

За даними спостерігачів "Опори", дільнична виборча комісія №461807, що розташована у Стрию, не провела свого першого засідання через те, що низка членів комісії відмовилися працювати: одні за особистими причинами, інші – через те, що ДВК розташована в лікарні, де перебувають пацієнти, хворі на коронавірус.

Наразі політичні партії шукають заміни цим членам ДВК.

"Оскільки спеціальна виборча дільниця налічує менше 200 виборців, то дільнична виборча комісія була утворена у складі голови, секретаря та шести членів комісії. До складу ДВК увійшло 8 членів: 3 представників від "Європейської Солідарності", 2 – від "Голосу", по одному від ВО "Батьківщина", Народного Руху України, кандидата Івана Зрайла. Комісія мала б працювати у комунальному некомерційному підприємстві "Стрийська центральна міська лікарня". Це – один із опорних медзакладів у Львівській області, який визначений для надання стаціонарної допомоги пацієнтам хворим на Covid-19" – йдеться у повідомленні.

Як заявила секретарка дільничної виборчої комісії Ірина Чорнописька, за станом свого здоров’я вона не зоче працювати у лікарні.

"Я не відмовилася працювати. Просто за станом здоров’я, я в лікарні не хочу працювати. Якщо таке можливо, я готова перейти на іншу дільницю. Нам сказали, де ми будемо вже після того, як ми подали документи. Чи інші відмовилися, я не знаю", – пояснила Ірина Чорнописька.

Зазначимо, на спеціальних виборчих дільницях можуть встановлюватися додаткові протиепідемічні заходи відповідно до встановленого режиму перебування закладу чи установи, на території яких розташована виборча дільниця. До роботи на спеціальних виборчих дільницях, утворених у закладах охорони здоров’я членам виборчої комісії, офіційним спостерігачам, поліцейським, іншим особам, які забезпечують виборчий процес та перебувають у приміщенні виборчої комісії, рекомендується не пізніше ніж за 72 години до дня виборів пройти тестування на наявність коронавірусу, методом полімеразної ланцюгової реакції та брати участь у роботі виборчої комісії за умови отримання негативного результату.

Нагадаємо, ЦВК оголосила з 5 вересня 2020 року початок передвиборчої кампанії, а 10 серпня ЦВК сформувала склад Львівської обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 47 ТВК, переглянути склад цих комісій можна за посиланням. 

Виборчі бюлетені будуть п'ятьох кольорів: блакитного, світло-зеленого, світло-жовтого, кремового і світло-рожевого. З їхніми формами можна ознайомитись тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.