Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

двірники Львова

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 11:00

Двірники Львова отримають премію у розмірі щомісячної зарплати

двірники Львова

Виконком погодив виплатити 13-ту зарплату двірникам всіх комунальних підприємств міста.

Сьогодні, 16 жовтня, виконавчий комітет Львова затвердив рішення про виплату двірникам та робітникам комунальних підприємств, які надають послуги з управління багатоквартирними житловими будинками та послуги з санітарного прибирання вулично-дорожньої мережі.

Зокрема, йдеться про виплату двірникам усіх комунальних підприємств міста тринадцятої заробітної плати. Крім цього, виконком рекомендував усім приваним підприємствам також преміювати двірників.

Як заявила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, працівники житлово-комунальної сфери, які проводять дезинфекцію вулиць, повинні отримати доплати до заробньої плати у ролзмірі одного посадового окладу, враховуючи своєчасне і якісне прибирання міста, прибирання сходових кліток і дезінфекцію будинків, прибирання прибудинкових територій.

Зазначимо, 13 квітня виконавчий комітет міськради прийняв рішення щодо преміювання працівників сфери ЖКГ за роботу в умовах карантину. Відтак 1 777 працівників, більшість з них – двірники, отримали по 5 тисяч гривень з бюджету Львова.

Натомість у травні депутати міськради звернулися до поліції через рішення виконкому про преміювання двірників. Від правоохоронців вимагають надати оцінку законності рішення, яким премії для двірників спочатку затвердив виконком, а потім вже депутати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.