Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Муніципальний мистецький центр

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 19 жовтня 2020, 16:33

У Львові відкрили Муніципальну галерею мистецтв

Муніципальний мистецький центр

Мистецький центр включає в себе галерею на 100 кв.м, лекторій, медіатеку та кав'ярню.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 19 жовтня, на вул. Стефаника, 11 у Львові відкрили Львівський муніципальний мистецький центр, який включає в себе галерею на 100 кв.м, лекторій, медіатеку та кав'ярню.

Центр очолила ініціаторка і керівниця проекту Ляна Мицько, а кураторами та експозиціонерами стали художники Павло Ковач та Олег Сусленко.

"Якби не вся команда, цей простір не був би таким, як він зараз є. Це не є галерея, бо галерея має досить вузький профіль. Галерея тут займає тільки 30%, а решта просто будуть об'єднувати різні активності: дискусії, спілкування, кіноперегляди, творення нових смислів, концепцій та ідей" –зазначила Ляна Мицько.

Нагадаємо, 9 жовтня 2019 року виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про створення Муніципальної галереї мистецтв, яка працюватиме як окремий підрозділ Міського палацу культури ім. Гната Хоткевича. Для цього їй виділили в оренду нежитлові приміщення на вул. В. Стефаника, 11, де мали провести ремонт: реставрацію фасаду, ремонт даху, облаштування внутрішнього дворику, встановлення пандуса і внутрішніх меблів та облаштування самої галереї. З бюджету Львова на ремонтні роботи виділили 8,7 млн грн.

Того ж місяця у місті створилиробочу групу, яка мала напрацювати концепцію функціонування Муніципальної галереї мистецтв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.