Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Вівторок, 20 жовтня 2020, 15:17

8 львівських нардепів проігнорували штаб протидії біологічним загрозам

нардепи з Львівщини

Верховна Рада України постановила створити штаб протидії біологічним загрозам та рекомендує Зеленському його очолити.

Сьогодні, 20 жовтня, Верховна Рада ухвалила постанову №4228 про "заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз".

"За" проголосували 308 народних депутатів.

Згідно із документом, президенту Володимиру Зеленському рекомендують створити Національний штаб протидії біологічним загрозам й очолити його для організації оперативного реагування на поширення коронавірусу, а уряду – передбачити фінансування потреб медицини.

Цей штаб має: запровадити всеукраїнську багатоканальну телефону лінію для людей із симптомами або хворих; забезпечити ефективну безоплатну діагностику та тестування на коронавірусну хворобу; створити умови для лікування в амбулаторних умовах через відновлення невідкладної медичної допомоги – медичних бригад мінімального складу; покращити забезпеченість екстреної медичної допомоги та медпрацівників загалом; забезпечити підтримку хворих на самоізоляції тощо.

Кабінет міністрів має впродовж двох тижнів подати Верховній Раді:

- проект закону щодо мінімального об’єму безкоштовної соціальної реклами у ЗМІ та порядку її розміщення на час епідемії;

- програму розбудови державної регіональної мережі вірусологічних лабораторій з загальною потужністю понад 100 тисяч досліджень на добу.

Також у проекті держбюджету на 2021 рік Кабмін має передбачити субвенцію місцевим бюджетам для закладів охорони здоров’я, що надають меддопомогу при інфекційних захворюваннях й бюджетні призначення на здійснення загального безоплатного тестування на Covid-19.

З львівських нардепів постанову підтримали: Ірина Верещук (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Рущишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Роман Лозинський (Голос).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.