Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

нейрохірургічна операція

mdkl.lviv.ua

Середа, 21 жовтня 2020, 11:39

У лікарні на Орлика провели унікальну операцію новонародженій дитині з вродженою вадою серця

нейрохірургічна операція

У дитячій лікарні на вул. Орлика провели унікальну нейрохірургічну операцію новонародженій дитині з вродженою вадою серця.

У КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м.Львова» лікарями-нейрохірургами була проведена унікальна операція на мозку новонародженій дитині з важкою вадою серця. Про це повідомив лікар-нейрохірург Тарас Микитин.

З його слів дитина народилася 25 вересня з множинними вродженими вадами розвитку:

«Дитина мала ваду розвитку нервової системи – енцефалоцелє (черепно-мозгова грижа) та важку вроджену ваду серця – двокамерне серце з атрезією  трустулкового клапана і недорозвинутим стовбуром легеневої артерії», – розповів лікар.

«Зважаючи на те, що вада серця у новонародженої дитини є дуже серйозною, мультидисциплінарною командою нашої лікарні було прийнято рішення про оперування черепно-мозкової грижі у дівчинки, адже грижовий мішок був значних розмірів і мав тенденцію до розриву. Ризик до оперативного втручання, а особливо до анестезіологічного  був надзвичайно великим. Потрібно розуміти те, що дитина з такою вадою серця могла взагалі не дожити до  дня цієї невідкладної операції», – пояснив Тарас Микитин.

Дівчинка була прооперована 9 жовтня нейрохірургами Тарасом Микитиним, Ігорем Гоменюком та анестезіологом Сергієм Шишом.

«До лікування цієї дівчинки було залучено, окрім нейрохірургів, лікарів-реаніматологів, кардіологів, працівників діагностичних служб. Окрім того, такої складності оперативне втручання вимагало і значних організаційних зусиль. Це є правилом і стандартом роботи колективу нашої дитячої лікарні, коли для лікування та виходжування складного пацієнта мобілізується весь інтелектуальний, професійний та організаційний ресурс установи», – прокоментував головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт.

                      

Зі слів лікарів, сьогодні дитина знаходиться під наглядом у реанімації новонароджених та недоношених дітей, їй надається уся необхідна підтримка та допомога.  Після стабілізації загального стану, вона буде переведена у нейрохірургічне відділення. В подальшому дитині доведеться перенести ще операцію на серці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.