Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Великі Мости

Четвер, 22 жовтня 2020, 14:56

Кабмін змінив межі одного із міст на Львівщині

Великі Мости

Уряд затвердив постанови ВРУ про зміну меж семи міст України, серед яких опинилися й Великі Мости.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 21 жовтня, на своєму засіданні Кабінет міністрів України схвалив проекти постанов Верховної Ради про зміну і встановлення меж семи населених пунктів. У цьому переліку також опилилися й Великі Мости.

Зокрема, йдеться про такі міста: Овруч Коростенського району Житомирської області; Рогатин Івано-Франківського району Івано-Франківської області; Городок Хмельницького району Хмельницької області; Рубіжне Сєверодонецького району Луганської області; Арциз Болградського району Одеської області; Великі Мости Червоноградського району Львівської області; Шполи Звенигородського району Черкаської області.

За словами Мокана, до цього часу межі цих міст були не встановлені та юридично не закріплені, що заважало створенню повноцінного життєвого середовища та сприятливих умов для їхнього розвитку, забезпеченню ефективного використання потенціалу територій із збереженням її природних ландшафтів та історико-культурної цінності.

Нагадаємо, ще у 2017 році Львівська обласна рада прийняла рішення розширити межі міста Великі Мости для виділення земельних ділянок учасникам АТО та направила відповідне звернення до Верховної Ради.

Додамо, у 2019 році Варіанти відвідали Великомостівську міську об'єднану територіальну громаду, детальніше у статті "Великі Мости у майбутнє".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.