Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2020

Неділя, 25 жовтня 2020, 16:35

Недотримання вимог карантину стало основним порушенням на виборах у Львівській області

вибори 2020

Інших суттєвих порушень спостерігачі КВУ не зафіксували.

За результатами спостереження  представники Львівської організації Комітет виборців України не зафиксували системних порушень в області, винятком є ситуація з дотриманням протиепідемічних заходів під час голосування в умовах пандемії COVID19.

Про це йдеться у прес-релізі, розповсюдженому КВУ.  

Спостерігачі КВУ продовжують фіксувати систематичне недотримання ДВК та виборцями протиепідемічних заходів: недотримання соціальної дистанції на дільницях та біля приміщень для голосування; відсутність розмітки для дотримання дистанції; присутність виборців та членів виборчих комісій на дільницях без масок; відсутність окремих кабінок та скриньок для голосування для осіб, у яких виявлено ознаки ГРВі або ж невідокремленість таких кабінок та скриньок від інших; відсутність антисептичних речовин; відсутність місць для утилізації засобів індивідуального захисту; неналежне провітрювання приміщень для голосування тощо.

На більшості виборчих дільниць спостерігачі КВУ фіксують великі черги. В окремих випадках вони стають слабоконтрольованими та провокують виборців на конфлікти (до прикладу, Франківський район, ДВК 462054). Крім того, черги призводять до того, що в окремих випадках виборці голосують поза межами кабінки (Залізничний  район, ДВК 461914).

Водночас такі черги зумовлені не стільки активністю виборців Львівщини, адже на рівні Львівської області орієнтовна явка виборців станом на 13.00 год. – 11-12 %, скільки складністю процесу голосування та необізнаністю всіх учасників виборчого процесу з цією новою складною процедурою.

Також зафіксовано випадки, коли на виборчих бюлетенях до Львівської обласної ради не вказані номери дільниць (ДВК №461251, ДВК №462111), та спроби видачі бюлетеня без печатки комісії (ДВК №461866).

У м. Дрогобичі (ДВК № 461729) у школі № 9 - велике скупчення людей, фіксуються випадки голосування за межами кабінки. Також зафіксована спроба виносу виборчого бюлетеня, в результаті чого була викликана поліція.

У м. Стрий (ДВК №461796) - жінка порвала бюлетень.

У м. Львів (Сихівський район, ДВК №462028)) – виник інцидент пов'язаний з опитуванням «5 запитань президента», що викликав емоційну поведінку одного з виборців, який закликав ігнорувати дане опитування. Чоловік склав заяву в поліцію, адже, на його думку, дане опитування є незаконною агітацією в день виборів. У м. Львів (Франківський район (ДВК № 462046)) - секретар виборчої дільниці відмовилась реєструвати офіційного спостерігача, аргументуючи це браком часу.

Зафіксований факт недостовірних даних в інформаційних буклетах Української Галицької Партії (УГП) на виборах до Львівської міської ради, а зокрема відповідна інформаційна продукція містить відомості не про кандидатів від УГП, а про кандидатів від політичної партії «УДАР». 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.