Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячий садочок

Вівторок, 27 жовтня 2020, 16:38

У Львівській міськраді пояснили збільшення черг у садочках Львова

дитячий садочок

В цьому році приблизно 700 дітей не випустились із дитячих садочків через ситуацію із коронавірусом.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила сьогодні начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, цього року у місті нарахували більше 9000 дітей, зареєстрованих у дитячі садочки Львова.

Натомість, станом на вересень 2019 року, їх було 8200.

"Щодо зарахування дітей в садочки, то процес ще триває. Станом на зараз ми маємо ще 300 вільних місць в міських закладах дошкільної освіти. В цьому році приблизно 700 дітей не випустились із дитячих садочків. Йдеться про дітей 6-річного віку. Така ситуація склалась через пандемію коронавірусу, – батьки побоялись віддавати дітей до школи та захотіли залишили їх ще на рік в садочках" – наголосила Зоряна Довганик.

За її словами, через створення Львівської ОТГ до міських черг приєднуються діти із сусідніх населених пунктів.

"Ще одна проблема, з якою ми стикнулись, стосується всіх мешканців Львова: батьки не завжди офіційно реєструють дітей у тих місцях, де вони по факту проживають. Нам іноді складно зорієнтуватись щодо кількості дітей, яка проживає в тому чи іншому районі і потребує дошкільної освіти. До прикладу, в районі Малогосківської зареєстровано 100 маленьких дітей, а насправді їх є понад 300. Якби батьки реєстрували дітей там, де вони проживають, ми б розуміли реальну ситуацію, де потрібно збільшувати кількість садочків та груп в тому чи іншому районі", – пояснила Зоряна Довганик.

Зазначимо, станом на липень у садочках міста зареєстрували 875 вільних місць. 

Нагадаємо, у середині жовтня у працівників трьох дитячих садочків Львова виявили коронавірус, заклади закрили на карантин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.