Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

машинки перед Оперним театром

П'ятниця, 30 жовтня 2020, 13:40

У Львові штрафуватимуть за прокат машинок на площі перед Оперним театром

машинки перед Оперним театром

На підприємців, які продовжать здійснювати прокат машинок на проспекті Свободи, складатимуть штарфи.

Сьогодні, 30 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про забезпечення правил благоустрою на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької.

Згідно із цим рішенням, на площі перед Оперним театром заборонено розміщувати атракціони та проводити прокат дитячих машинок. Це буде вважатися порушенням правил благоустрою міста й порушників штрафуватимуть.

Як заявила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, працівники Галицької районної адміністрації, ЛКП "Муніципальна варта! та "Адміністративно-технічне управління" складатуть протоколи про адміністративні правопорушення на тих підприємців, які продовжуватимуть  здійснювати прокат машинок на площі перед Оперним театром. 

Крім цього, міськрада планує проводити роз’яснювальні роботи не лише з підприємцями, а й з батьками, що беруть на прокат машинки.

Нагадаємо, з 22 жовтня місцем прокату дитячих автомобілів визначили площу перед Львівським державним цирком, що на вул. Городоцькій, 83.

Зазначимо, міськрада заборонила встановлення будь-яких видів атракціонної техніки, в тому числі й дитячих машинок, на площі перед Оперним театром ще наприкінці 2015 року. Згодом всі отракціони перед Оперою демонтували.

Втім вже навесні 2016 року підприємці з дитячими машинками, незважаючи на заборону міської ради, знову виїхали на проспект Свободи. Після цього у центрі міста розпочались рейди, аби виявити недобросовісних підприємців.

А у вересні 2019 року власник машинок біля Оперного театру побив працівника "Муніципальної Варти", який виконував демонтаж атракціонів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.