Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 30 жовтня 2020, 14:32

У Львові визначилися із проектом школи мистецтв на Личаківській

візуалізація

У місті обрали переможців архітектурного конкурсу щодо будівництва мистецької школи на вул. Личаківській, 105.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Вчора, 29 жовтня, журі обрали переможців відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію будівництва школи мистецтв з концертним залом на вул. Личаківській, 105 у Львові.

Переможцями конкурсу стали:

- 1 місце (120 тис грн) – Дмитро Сорокевич, Андрій Малець, Сергій Штогун, Марта Явна, Михайло Білик, Михайло Чижовський, Іван Маркович (Львів);

- 2 місце (80 тис грн) – Guess Line Architects: Андрій Лесюк, Михайло Когут, Ігор Когут, Христина Пундак, Андрій Гончаренко, Оксана-Дарина Кицюк, Марія Школьник, Ольга Хрупович (Львів);

- 3 місце (60 тис грн) – Ірина Волинець, Андрій Шуляр, Андрій Родич (Львів).

Загалом на конкурс було зареєструвались 36 учасників та авторських колективів. 

"Перемогла група архітекторів, які відзначились вже проектами багатьох визначних сучасних будівель та установ у Львові. Зокрема, йдеться про нові адміністративні будівлі заводу "Ензим", а також нещодавно відкритий Муніципальний мистецький центр і Музей міста" – зазначив начальник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев.

За його словами, у нову будівлю перенесуть музичну школу № 4 на вул. Личаківській, 5. Крім цього, у приміщенні школи для львів'ян передбачені спортивні зони та зони для дітей, концертна зала буде з прозорими стінами.

"Проект-переможець передбачає створення нової міської площі, де буде комфортно не лише для учнів та мешканців оточуючої забудови, а й для проведення фестивалів, перфоменсів, тощо. Загалом проектований простір забезпечить інклюзивний доступ для всіх охочих. Окрім цього, частина вуличних просторів буде закритою від опадів, що дозволить проводити заняття та міські події на вулиці" – додав Коломєйцев.

Нагадаємо, ще у червні 2019 року виконком вирішив провести Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію цієї школи, який оголосили у червні цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.