Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

П'ятниця, 6 листопада 2020, 12:28

Львівська ОДА підтримує введення у області карантину вихідного дня

карантин у Львові

У облдержадміністрації вважають, що посилення карантину на вихідні може дати позитивні результати.

Про це сьогодні, 6 листопада, повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. 

В облдержадміністрації підтримують ініційований міністром охорони здоров'я Максимом Степановим так званий "карантин вихідного дня", який покликаний знизити показники інфікування в Україні.

"Один з елементів розірвання епідланцюгу – мінімізувати стосунки та контакти між людьми. Це може дати позитивні результати. Оскільки повернутись до варіанту весняного карантину зараз доволі складно, гадаю, варто спробувати такий вид обмежень" – зазначив Орест Чемерис.

За його словами, у дні, коли люди не працюють, значно збільшується відвідуваність розважальних, торгових центрів, кінотеатрів та інших місць великого скупчення.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я допускає введення в Україні "карантину вихідного дня" у зв’язку зі зростанням кількості хворих на коронавірус. Під час цього карантину у суботу та неділю мають працювати лише продуктові магазини, аптеки та транспорт.

Також в Україні планують повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, а магазинам у певні години обслуговувати лише пенсіонерів.

Долдамо, сьогодні у Львівській області підтвердили інфікування на Covid-19 за добу у 356 осіб, найбільше – у Львові (175), Дрогобицькому (48) та Жовківському (38) районах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.