Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2020

Понеділок, 9 листопада 2020, 14:23

Романишин і Левко очолять Сколе і Жидачів

вибори 2020

ЦВК затвердила результати виборів на посаду голови Сколівської та Жидачівської ОТГ.

Центральна виборча комісія оприлюднила офіційні результати виборів на посаду міського голови у Сколе та Жидачеві Стрийського району.

Зокрема, перемогу на виборах голови Сколівської ОТГ здобув голова Сколівської районної ради Микола Романишин, який йшов на вибори від партії "Європейська Солідарність". За нього проголосували 25,51% виборців, що становить 2021 голосів.

Загалом на посаду міського голови голови Сколе претендували 10 осіб. 

Романишин очолив Сколівську районну раду у 2015 році,  коли відбулися місцеві вибори. У 2006-2010 рр. він теж був головою цієї райради. До цього Романишин працював на посаді голови Сколівської райдержадміністрації, був заступником начальника відділу – завідувачем сектору з питань оборонної роботи відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи Львівської ОДА.

У 2016 році Романишин задекларував 196 тис грн доходу, готівку у доларах, нерухомість.

Мером Жидачева втретє стане самовисуванець, чинний міський голова Володимир Левко. За нього проголосували 48,15% виборців, що становить 3136 голосів. 

Левко, який також був самовисуванцем на місцевих виборах у 2015 році, переміг та вдруге став міським головою Жидачева. У 2010 році він уже був мером міста. У 2018 році Левко задекларував 323 тис грн доходу.

Загалом на посаду міського голови голови Жидачева претендували 7 осіб.

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, в Україні стартували місцеві вибори. У Львові на виборах явка склала 38,6%, проголосували 220 415 виборців.

Додамо, у червні, згідно із реформою адміністративно-територіального устрою України, Львівщину поділили на сім районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.