Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

П'ятниця, 2 жовтня 2020, 11:27

За посаду мера Сколе змагатимуться 10 кандидатів

виборча дільниця

На посаду міського голови Сколе претендують 10 осіб.

Центральна виборча комісія оприлюднила перелік кандидатів, які претендують на посаду міського голови Сколе.

Загалом ЦВК зареєструвала 10 осіб, серед претендентів – чинний міський голова Володимир Москаль. Він з 1999 до 2010 року був приватним підприємцем у сфері роздрібної торгівлі паливо-мастильними матеріалами, напоями та продуктами.

Восени 2015 року прокуратура Львівщини скерувала до суду кримінальне провадження щодо звинувачення Москаля у корупції, суд обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою сплати застави у розмірі 48 тис грн. Однак у липні 2016 року строк відсторонення Москаля від виконання обов'язків міського голови, згідно з рішенням суду, закінчився і він повернувся на посаду мера міста. Судова справа все ще триває.

Також у липні 2018 року Москаля затримали на Сколівському кладовищі, де він вимагав переоформити на свою матір гаражне приміщення вартістю 68 тис грн. Прокуратура повідомила йому про підозру в хабарництві.

Окрім Москаля, свої кандидатури на посаду мера Сколе подали: Юрій Бондар (самовисуванець), Микола Гурський (самовисуванець), Омелян Заревич (Українська республіканська партія), Ярослав Костик (самовисуванець), Марія Лепесевич (самовисуванка), Микола Романишин (партія "Європейська Солідарність"), Ігор Свистун (самовисуванець), Микола Сорока (ВО "Свобода"), Володимир Явдик (самовисуванець).

ЦВК оголосила з 5 вересня 2020 року початок передвиборчої кампанії, а 10 серпня ЦВК сформувала склад Львівської обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 47 ТВК, переглянути склад цих комісій можна за посиланням. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.