Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2020

Понеділок, 9 листопада 2020, 10:24

Наш край судиться з Львівською міською ТВК через результати виборів

вибори 2020

Кандидат від партії "Наш край" подав до суду на Львівську міську ТВК через результати виборів до Львівської міськради.

Про це повідомила Громадянська мережа "Опора".

Вчора, 8 листопада, Львівський окружний адміністративний суд розпочав розгляд позоу кандидата у депутати Львівської міської ради від партії "Наш край" Євгенія Лозинського до Львівської міської ТВК.

Лозинський вимагає визнати протиправними дії міської ТВК і провести звірку протоколів на виборчих дільницях у двох територіальних виборчих округах Львова.

За його словами, при складанні протоколу міською ТВК було порушено вимоги виборчого кодексу.

"У позовній заяві кандидат наводить такі аргументи: впродовж 2 листопада голова Львівської міської ТВК не повідомляв усіх членів ТВК про те, що в цей день буде встановлено результати; станом на 20:39 були відсутні деякі члени комісії; наприкінці 2 листопада голова міської ТВК у телефонному режимі почав поспіхом зв’язуватися з членами комісії (однак, не з усіма) з метою їх повернення до приміщення виборчої комісії; в результаті чого протокол був підписаний лише 14 членами комісії близько 21:20; секретар підписала вказаний протокол наступного дня, що суперечить частині 2 статті 256 Кодексу; крім того у протоколі не зазначено причини відсутності підписів двох членів комісії" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Львівський окружний адміністративний суд 7 листопада прийняв до розгляду справу за скаргою голови Львівської обласної ТВК Андрія Лозинського на дії Львівської міської ТВК під час підрахунку результатів виборів до Львівської міськради. Лозинський вимагає суд зобов'язати Львівську міську ТВК повторно здійснити підрахунок голосів.

Також поліція відкрила кримінальне провадження щодо Львівської міської ТВК, а 3 листопада взяла під охорону Львівську міську ТВК через повідомлення Андрія Лозинського. Тоді ж голова Львівського міського тервиборчкому Ігор Сліпецький заявив про тиск на міську ТВК.

Додамо, до Львівської міської ради пройшли

п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.