Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сигнівка

П'ятниця, 13 листопада 2020, 14:36

У Львові шукатимуть ділянку для будівництва заводу електромобілів

Сигнівка

Львівська міськрада виділить ділянки у промзонах "Сигнівка" або "Рясне-2" для будівництва заводу з виробництва електромобілів.

Сьогодні, 13 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради приййняв рішення про визначення території у промислових зонах "Сигнівка" та "Рясне-2" для будівництва заводу з випуску електромобілів.

Як заявив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, це рішення – перший крок, щоб розпочати цей процес будівницта заводу й пошуку інвесторів.

"Ми даємо доручення департаменту містобудування, який має знайти ділянку у промислових зонах Львова, це "Сигнівка", "Рясне-2", можливо буде проаналізовано інші промислові зони, і в подальшому винести на розгляд Львівської міської ради питання її реформування" – повідомив Москаленко.

Після опрацювання містобудівної та землевпорядної документації департамент має подати на розгляд міської ради питання резервування земельних ділянок для будівництва заводу з випуску електромобілів, а департаменту економічного розвитку – розробити програму розвитку та підтримки галузі електромобілебудування на території Львова, у якій має бути передбачено:

- заохочувальні заходи із залучення інвесторів;

- порядок реалізації публічно-приватного партнерства з метою будівництва заводу з випуску електромобілів через виділення відповідних земельних ділянок. 

Як додав міський голова Львова Андрій Садовий, місто готове на пільгових умовах надати земельну ділянку, щоб такий завод був збудований на території Львова.

Нагадаємо, ще у жовтні Андрій Садовий дав доручення напрацювати рішення й винести його на розгляд виконкому щодо виділення земельної ділянки у промисловій зоні "Сигнівка" для виробництва електромобілів.

Додамо, наприкінці жовтня міськрада продала на аукціоні за 169 млн грн чотири ділянки у промзоні "Сигнівка".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.