Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вибори 2020

Вівторок, 24 листопада 2020, 16:32

Поліція передала до суду справу про порушення на виборах членами ДВК у Стрию

вибори 2020

Голову та 4 представників однієї із ДВК у Стрию звинувачують у підписанні протоколу про підрахунок голосів ще до завершення голосування.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Сьогодні, 24 листопада, слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт на розгляд суду щодо голови та чотирьох представників однієї із дільничних виборчих комісій у Стрию.

Як наголосили у поліції, у день голосування, 25 жовтня, під час виборів депутатів місцевих рад, вони підписали протокол про підрахунок голосів виборців до підсумкового засідання дільничної виборчої комісії та остаточного заповнення цього протоколу.

За цим фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.28 ч.1 ст.158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

За скоєне голові та членам виборчої комісії загрожує позбавлення волі на строк від двох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, в Україні стартували місцеві вибори. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.