Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Вівторок, 24 листопада 2020, 15:11

На шахті Надія виникла вибухонебезпечна ситуація через накопичення метану

Львіввугілля

Через відсутність електропостачання на шахті накопичується метан, який може вибухнути у будь-який момент.

Про це повідомляє спільнота "Шахтарі Червонограда" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні, вже впродовж 21 дня на шахті "Надія" ДП "Львіввугілля" відсутнє електропостачання. Внаслідок цього на шахті не відкачується вода, не провітрюються гірничі виробки й накопичується метан.

"21 день на шахті "Надія" немає світла. 21 день не відкачується вода. 21 день не провітрюються рірничі виробки. 21 накопичується метан. А що буде, як той метан вибухне? Кажуть може запросто знести обидва копра (якби ж то тим обмежилось)" – йдеться у повідомленні.

Також гірники вказують на бездіяльність із боку місцевої та обласної влади.

"Пані мер Соснівки Ірина Харчук, пане Андрій Залівський (що так хотів великої червоноградської громади), пане голово ЛОДА Максим Козицький це питання до Вас. Які будуть наслідки для регіону?" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці серпня цього року гірники шахти "Надія" оголосили про голодування та відмовилися підніматися на поверхню, також їхні родичі перекривали трасу Львів-Жовква через заборгованість із виплати заробітної плати.

Зазначимо, фінансовий аудит шахти "Надія", проведений фахівцями Міненерго, виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до значних збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам у понад 50 млн грн. 

Тому у середині вересня Верховна Рада виділила 47 млн грн на виплату боргів із зарплати гірникам цієї шахти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.