Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

Фб Володимира Квурта

Четвер, 26 листопада 2020, 16:29

Квурт закликав садоботів з Львівської ОТГ нарікати лише на Зеленського

Володимир Квурт

Володимир Квурт заявив, що всі проблеми, які сьогодні мусять розв'язувати представники місцевого самоврядування, спричинила центральна влада.

Про це повідомив колишній міський голова Винників, новообраний депутат Львівської обласної рали від партії "Європейська Солідарність" Володимир Квурт на своїй сторінці у Фейсбуці.

"У львівських ЗМІ почали з'являтись чутки про те, держказначейство заблокувало рахунки всіх сільрад, що увійшли до Львівської ОТГ, через перше засідання нової Львівської міської ради 24 листопада. Я спілкувався з керівництвом обласного казначейства і тому хочу зазначити, що ні вони, ані жодне інше районне казначейство не блокує рахунки місцевим громадам" – написав Володимир Квурт.

За його словами, в певних випадках казначейство не прийматиме платіжки, які підписали колишні голови місцевих громад, що втратили свої повноваження. Однак їхні обов'язки можна покласти на когось з працівників виконавчого комітету та призначити в.о.

"Всі проблеми, які сьогодні мусять розв'язувати представники місцевого самоврядування, спричинила центральна влада. Подальша реорганізація громад та районів залежить від недопрацьованого законопроєкту № 3651-д, який ухвалила ще 17 листопада Верховна Рада України, і який ще досі чомусь не підписав президент" – пояснив Квурт.

Він заявив, що у владі так й зуміли забезпечити перехідний період під час формування ОТГ і тому зараз громади змушені розгрібати наслідки їхньої некомпетентності.

"Львівську ОТГ мусили б формувати на добровільних засадах, згідно з законом "Про добровільне об'єднання територіальних громад", і тоді громади підписали б угоди, які передбачали всі процеси, які необхідні для безперервності влади та законної її передачі. Однак Львівську ОТГ формували примусово, за розпорядженням Кабінету Міністрів України, саме тому жодних угод з правилами перехідного періоду не лише не уклали, але навіть й не передбачили. Ось і всі нинішні проблеми з управлінням громадами" – додав Володимир Квурт. 

Нагадаємо, 24 листопада фракції "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели першу сесію міськради, на якій обрали тимчасову президію та склали присягу. Натомість фракції "Самопомочі" та "Голосу" відмовилися брати участь у засіданні, відтак на сесії були присутні 34 депутати.

З цього моменту офіційно припинено повноваження попередніх керівників всіх 20 місцевих рад, включених до складу Львівської ОТГ, а також й міського голови Львова. Згідно з законом, після приведення до присяги новообраного мера Львова, відбудеться призначення старост, які мали б перебрати на себе управлінські функції на даних теріторіях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.