Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.rivne1.tv

Четвер, 20 грудня 2012, 16:17

Орендну плату за землю для підприємців Львова не збільшать у 2013 році – Гірняк

Львівські підприємці здійснюватимуть орендну плату за землю у 2013 році за тією ж схемою, що і в 2012, тобто з пільгою у розмірі 60% від суми нарахованих платежів.

Про це сьогодні на прес-конференції запевнив журналістів та підприємців депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк.

У 2012 році відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради від 22 березня 2012 року, підприємці здійснюють оплату за землю та сплачують земельний податок на підставі грошової оцінки земель міста Львова з пільгою у розмірі 60% від суми нарахованих платежів.

Голова громадського об'єднання «Я – львів'янин» Андрій Антонищак повідомив, що на сесії міськради 13 грудня з порядку денного чомусь виключили питання орендної плати за землю на 2013 рік для підприємців, а згодом з'ясувалося. що і сама ухвала зникла. Підприємці почали бити на сполох, оскільки на 2013 рік згідно старих ухвал пільги зменшувались до 20%, а заплатити такі суми вони не в змозі - 20-30% підприємств збанкрутують.

Володимир Гірняк повідомив, що ухвала «знайшлася» – вона просто візувалася і «застрягла» десь в юридичному відділі міської ради. «На вчорашній депутатській комісії депутати обговорили питання оренди землі для підприємців і на сесії 27 грудня депутати голосуватимуть за те, щоб залишити пільги в розмірі 60%», - додав Гірняк. Депутат також запевнив, що в разі, коли Андрій Садовий накладе вето на цю ухвалу, депутати зберуть позачергову сесію 5 січня 2013 року, щоб подолати вето міського голови.

«Андрій Садовий за час свого головування містом не провів жодної економічної ради, щоб обговорити з підприємцями їхні проблеми та способи розв'язання. Якби такі зустрічі відбувались, то і проблем такого характеру не виникало б», - підкреслив голова громадського об'єднання «Я – львів'янин» Андрій Антонищак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.