Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

П'ятниця, 27 листопада 2020, 12:50

Грень натякає, що посіпаки Садового якісь цілковиті бевзі комунікації

львівські маршрутки

У Львівській ОДА заявили, що не мають повноважень продовжувати автобусні маршрути зі Львова до населених пунктів Львівської ОТГ.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Львівська ОДА відмовила Львівській міській раді у погодженні схем міських автобусних маршрутів до населених пунктів Львівської ОТГ через те, що не має на це повноважень.

"Міська рада просила посприяти погодженню виконавчими органами Львівської ОДА схем нових маршрутів – це ті речі, які не є у наших повноваженнях. У відповіді ми вказали, що такі паспорти погоджуються поліцією. Ми не можемо погоджувати, ми можемо лише проводити конкурс, але, відповідно до законодавства, це можна зробити у лютому 2021 року. Тоді у нас таких повноважень не буде", – зазначив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

За його словами, питання організації пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування в межах ОТГ наразі законодавчо не врегульоване.

"Уряд направив до Верховної Ради проект закону про передачу повноважень щодо організації пасажирських перевезень від районних державних адміністрацій до обласних державних адміністрацій або виконавчих комітетів місцевих рад територіальних громад. Проектом пропонується покласти повноваження щодо організації пасажирських перевезень на внутрішніх маршрутах області, які будуть виходити за межі територіальної громади, на обласні державні адміністрації.

Натомість на маршрутах, які проходять між населеними пунктами в межах однієї громади – на виконавчий орган місцевої ради територіальної громади. Тому організація перевезень пасажирів на приміських і міжміських маршрутах досі є виключною компетенцією місцевих державних адміністрацій" – наголосили у Львівській ОДА.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Львівська ОДА відмовила Львівській міськраді у погодженні схеми 9 автобусних маршрутів до сіл і міст, які об'єднуються зі Львовом, і яку ще 2 жовтня цього року затвердив виконавчий комітет міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.