Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Медичний заклад на Львівщині

Середа, 2 грудня 2020, 10:05

Комісія пропонує звільнити керівництво Жовківської лікарні через смерть пацієнтів на апараті ШВЛ

Медичний заклад на Львівщині

У Жовківській центральній районній лікарні впродовж двох днів працювала комісія департаменту охорони здоров’я, яка запропонувала звільнити усе керівництво.

Про це повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації.

Через смерть двох пацієнтів, котрі перебували на апараті ШВЛ, комісія департаменту охорони здоров’я пропонує звільнити усе керівництво.

"Комісія опрацювала надану інформацію та дійшла до висновку, що медичні працівники, які були на чергуванні, надали у повному обсязі усю необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електроживлення. Водночас під час вимкнення енергії адміністрація лікарні не вчинила жодних дій для того, аби під'єднати хірургічний корпус, де знаходиться реанімація, до резервного живлення", – розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Відповідно, на власника лікарні, а саме на Жовківську районну раду, підготували лист з ініціативою звільнення керівництва лікарні.

"Робота департаменту на цьому не завершиться. Департамент проведе клініко-експертну оцінку надання медичної допомоги померлим. За результатами такої оцінки зможемо зрозуміти, чи ці випадки смерті пов’язані із відключенням енергії", – наголосив голова комісії Андрій Голдун.

Адміністрація Жовківської центральної районної лікарні також мусить негайно напрацювати алгоритм дій на випадок виникнення аварійних ситуацій у лікарні. 

Нагадаємо, Максим Козицький ініціює звільнення голови Жовківської РДА та керівника Жовківської ЦРЛ через смерть двох пацієнтів з коронавірусом.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.