Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перукарня у Львові

Середа, 2 грудня 2020, 11:22

У Львові підприємиця заплатить 375 тисяч гривень штрафу через незаконне працевлаштування

перукарня у Львові

У Львові Восьмий апеляційний адміністративний суд оштрафував підприємицю на 375 570 гривень через незаконне працевлаштування робітників.

Про це повідомляє головне управління Держпраці у Львівській області.

Управління Держпраці виграло справу про накладення штрафу на ФОП Процевят Х.О. за неоформлених працівників та зобов'язало підприємицю 375 570 гривень.

Під час контрольного заходу у цього суб’єкта господарювання інспектори праці зафіксували порушення норми Кодексу законів про працю України, а саме допуск до роботи трьох працівників без укладення трудового договору. Натомість ФОП уклала з особами договори про надання послуг навчальних курсів з візажу та перукарства, не маючи при цьому статусу школи чи навчального центру. Роботодавець наполягала, що угоди, нібито, були спрямовані на кінцевий процес і не пов’язані із самим процесом праці.

Однак, фахівці Головного управління під час розгляду апеляційної скарги довели що предметом представлених для перевірки договорів є власне праця працівника в процесі виробництва, відповідно, фізичні особи повинні були виконувати систематично певні трудові функції, а саме надавали клієнтам послуги візажу та перукарства. Також в укладених договорах не було зазначено, який результат роботи повинен передати виконавець замовнику, не визначено переліку завдань роботи, її обсягу, видів тощо.

У результаті колегія суддів підтримала апеляційну скаргу Управління Держпраці та скасувала рішення суду першої інстанції.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.