Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

7dniv.info

Середа, 2 грудня 2020, 12:07

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт про отримання кредиту у Польщі в розмірі 100 мільйонів євро

7dniv.info

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт про отримання кредиту у Польщі в розмірі 100 мільйонів євро строком повернення на 30 років, зі ставкою під 0,15%.

Вчора, 1 грудня на засіданні Верховної Раді народні депутати прийняли Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з окремих операцій на період реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги та інших питань державного боргу", проєкт якого розробив Мінфін.

"За" проголосували 304 депутатів.

Верховна рада підтримала законопроєкт №3039-А,який розблоковує процес отримання кредиту від Польщі у розмірі до 100 мільйонів євро.

Договір між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги від 09.09.2015 передбачає надання кредитів на загальну суму до 100 млн євро зі строком повернення 30 років за процентною ставкою 0,15% річних для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проектів – окремих контрактів у рамках Договору.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), ,, Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Олена Кондратюк (позафракційна). Ярослав Дубневич (За майбутнє), Ярослав Рущишин (Голос), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя),   Олег Синютка (Європейська Солідарність) Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Не голосував:  Андрій Парубій (Європейська Солідарність),

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.