Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет Львівської ОДА

Фб профспілки Львівщини

Четвер, 3 грудня 2020, 12:07

Профспілки Львівщини пікетують Львівську ОДА

пікет Львівської ОДА

Сьогодні будівлю Львівської ОДА пікетують профспілки Львівщини, протестуючи проти звуження їхніх прав.

Як повідомляє 4studio, сьогодні о 10:00 год під стінами Львівської ОДА преставники об'єднання профспілок Львівщини організували акцію протесту, якою долучилися до всеукраїнської акції протесту профспілок у різних містах України.

Профспілки протестують через розгляд Верховною Радою низки законопроектів, ініційованих урядом та окремими народними депутатами, щодо звуження прав працівників і профспілок, а також неврахування пропозиції профспілок у проекті держбюджету на 2021 рік, зокрема щодо підвищення заробітної плати та державних соціальних гарантій, недофінансування галузей економіки і бюджетної сфери.

Як повідомляє "Об'єднання профспілок Львівщини" на своїй сторінці у Фейсбуці, основними вимогами є:

1. Забезпечити в умовах карантину конституційне право на працю кожному громадянину. Зберегти та примножити робочі місця в реальному секторі економіки, промисловості, підприємництві. Ухвалити закони на підтримку працівників, підприємців та безробітних в умовах пандемії шляхом надання кредитів, компенсацій економічних втрат, забезпечення соціальної підтримки.

2. Підвищити у держбюджеті-2021 розміри державних соціальних стандартів і гарантій до законодавчо гарантованого рівня, встановити мінімальну заробітну плату на рівні 6000 грн з 1 січня та 6500 з 1 липня 2021 р.

3. Забезпечити в держбюджеті-2021 достатнє фінансування бюджетних галузей відповідно до норм галузевих законів задля реального підвищення заробітної плати медикам, освітянам, недопущення замороження зарплати держслужбовцям. Забезпечити кожного працівника необхідними засобами захисту від коронавірусної хвороби, а громадян безкоштовним тестуванням.

4. Зупинити просування у Верховній Раді законопроектів, які порушують трудові та соціально-економічні права та інтереси працівників, посилюють фіскальне навантаження, руйнують систему соціального захисту.

5. Не допускати зростання цін на енергоносії та тарифів на комунальні послуги під час дії карантину з метою запобігання подальшому зубожінню населення та збільшення кількості енергетично бідних громадян.

6. Погасити заборгованість у майже 4 млрд грн з виплати заробітної плати. 

7. Зупинити тотальний наступ на права профспілок, покласти край рейдерству профспілкового майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.