Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Чолій

Четвер, 3 грудня 2020, 15:20

Галицька меркиця вигнала з партії Щурка та Чолія за любов до олігархічного молочка

Тарас Чолій

УГП відсторонила з посади голову львівського осередку партії Тараса Чолія через підписання меморандуму про співпрацю у Львівській облраді та вимагає відкликати підпис.

Про це повідомляє "Українська Галицька Партія" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Головна контрольна комісія Української Галицької Партії вирішила зупинити повноваження голови Львівської обласної організації УГП Тараса Чолія, відсторонити його з посади, а також призупинити його членство в партії, а також його заступника Івана Щурка.

"Підставою для такого рішення стало ігнорування з боку новообраних депутатів до обласної ради позиції політради УГП від 19 листопада про неможливість входження у більшість з олігархічними партіями, які представлені в облраді одіозними депутатами" – йдеться у повідомленні.

Також політрада партії вимагає у львівського осередку відкликати підпис під меморандумом про співпрацю, який вважає "лиш своєрідним висловленням лояльності до нових "господарів" Львівщини".

Нагадаємо, 1 грудня, на сесії Львівської обласної ради фракції "Європейська солідарність", ВО "Батьківщина", Народний Рух України, Українська Галицька Партія та "Голос" підписали меморандум про співпрацю, а Тарас Чолій очолив фракцію УГП у облраді.

"Нещодавно в інформаційному просторі з’явилася "заява-застереження" від політради УГП "про заборону об'єднуватися в коаліцію з певним переліком політичних партій, присутніх у Львівській обласній раді". Вважаємо таку заяву необґрунтованою та недемократичною. Адже більшість рішень у нас в партії приймаються колегіально і в демократичний спосіб. А така заява була прийнята без консультацій з нашою фракцією і з Радою Львівської обласної організації партії.

Ми готові до конструктивного діалогу з демократичними партіями, які поділяють україноцентричну ідеологію" – повідомляє натомість львівський осередок УГП на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, на місцевих виборах-2020 до облради обрали 84 депутати від дев'яти політичних партій. Зокрема, від партії "Європейська Солідарність" (33.33%) у раду пройшли 28 депутатів, від партій "Слуга народу" (10.71%), "Об'єднання "Самопоміч" (10.71%) – по 9 депутатів, від партій ВО "Батьківщина" (8.33%), "Голос" (8.33%) – по 7 депутатів, від партій ВО "Свобода" (7.14%), Українська Галицька Партія (7.14%), Народний Рух України (7.14%), "За майбутнє" (7.14%) – по 6 депутатів.

Додамо, Тарас Чолій у 2015-2020 роках був депутатом Львівської міської ради від Української Галицької Партії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.