Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

помічники нардепів

Четвер, 3 грудня 2020, 15:58

18 нардепів з Львівщини не голосували за вимоги до освіти своїх помічників

помічники нардепів

Верховна Рада встановила вимоги до освіти помічників народних депутатів.

Сьогодні, 3 грудня, Верховна Рада прийняла законопроект №3644-д, яким вносяться зміни до посади помічника-консультанта народного депутата. "За" проголосували 235 народних депутатів.

Згідно з законопроектом, помічником нардепа може бути лише громадянин України, який вільно володіє державною мовою. Помічники працюють за строковим трудовим договором (на постійній основі чи за сумісництвом) або на громадських засадах.

Відтепер помічники за трудовим договором мають мати вищу освіту ступеня молодшого бакалавра або бакалавра.

Також за рахунок та в межах загального фонду, встановленого нардепу на відповідний рік для оплати праці його помічників-консультантів, він розподіляє кошти для виплати своїм помічникам: заробітної плати; матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань; зарплати за час відпустки; матеріальної допомоги для оздоровлення під час надання щорічної основної відпустки; грошової компенсації за всі невикористані помічником-консультантом дні щорічної основної відпустки та додаткової відпустки.

Ці виплати здійснює апарат Верховної Ради за поданнями нардепа.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна).

Відсутні на пленарному засіданні: Орест Саламаха (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Юрчишин (Голос).

Утрималися: Степан Кубів (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Наталія Піпа (Голос), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Рущишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Нагадаємо, у вересні цього року Верховна Рада заборонила близьким депутатів ставати їх помічниками-консультантами, а в кінці 2019 року президент Володимир Зеленський схвалив закон, який дозволив помічникам нардепів сумісництво.

Додамо, чоловік нардепки з Голосу Галини Васильченко є помічником на громадських засадах її однопартійниці Наталії Піпи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.