Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

очисні споруди Львова

П'ятниця, 4 грудня 2020, 13:01

У Львові за три роки збудують біогазову станцію

очисні споруди Львова

"Львівводоканал" і консорціумом Riko-Cambi підписали контракт щодо виробництва біогазу із стічних вод міста, вартістю 31,5 млн євро.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні ЛМКП "Львівводоканал" підписало із словенсько-норвезьким консорціумом Riko-Cambi угоду на будівництво біогазової станції з комбінованим виробництвом електричної і теплової енергії вартістю 31,5 млн євро.

Проект фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку (15 млн євро), НЕФКО (5 млн євро), Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля E5P (7,5 млн євро грантових коштів) та Львівською міською радою (4 млн євро).

"Проект побудови біогазової станція на очисних спорудах буде максимально ефективним. Унаслідок інженерних досліджень та експертиз було обрано одне з найкращих технологічних рішень для станції біогазу, а саме мезофільний процес зброджування осаду з високотемпературним гідролізом. Ця інноваційна технологія збільшує кількість біогазу на 20%, зменшує на 30% кількість мулу, вдвічі скорочує необхідність будівництва споруд під метантенки" – наголосили у "Львівводоканалі".

Станцію біогазу мають побудувати до 2023 року.

Зазначимо, у лютому 2016 року у Львові підписали договір з ЄБРР щодо залучення інвестицій у проект побудови біогазової станції, а у червні 2016 року виконком погодив кредит від НЕФКО у 5 млн євро.

Як зазначали у міськраді, будівництво станції мінімізує шкідливі викиди у річку Полтва, зменшить об’єм мулу, який накопичується на очисних спорудах та дасть змогу виробляти електроенергію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.