Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Понеділок, 7 грудня 2020, 12:45

Голови фракцій проводять консультації щодо формату засідання Львівської міськради – Адамик

Львівська міськрада

Через хворобу міського голови Андрія Садового 10 грудня пленарне засідання Львівської міськради може не відбутись. 

Депутати Львівської міської ради проводять консультації з тим, щоб пришвидшити завершення формування структури міськради та вчасно ухвалити бюджет Львова на 2021 рік, в тому числі вони шукають альтернативні формати проведення пленарних засідань сесій.

Про це повідомив голова фракції Європейська солідарність Львівської міськради Петро Адамик.

"Минулого тижня три фракції, а саме ЄС, Свобода і Варта, наголосили на тому, що потрібно якнайшвидше запустити повноцінну роботу Львівської міської ради вже у грудні. Я щиро бажаю Андрію Садовому скорішого одужання, щоб він справився з коронавірусом, а хвороба пройшла  без ускладнень і наслідків для здоров’я. Я також сподіваюсь, що перебування міського голови на лікарняному не перешкодить депутатській активності й нашим планам.

Зараз ми проводимо активні консультації між головами фракцій, працівниками апарату міського голови і виконавчою гілкою міської ради, шукаємо можливість продовжити пленарне засідання першої сесії в іншому форматі. Наприклад, ми запропонуємо міському голові взяти участь у черговому засіданні за допомогою Zoom, а депутати будуть працювати і голосувати в сесійній залі", – розповів Петро Адамик.

Адамик наголосив, що до кінця року залишилось небагато часу, отож якщо затягнути вирішення питання з формуванням депутатських комісій та обранням секретаря ради, то це негативно вплине на  якість бюджету Львова на 2021 рік.

"Депутати мають детально вивчити проект бюджету на 2021 рік,  сформувати свої висновки і правки, а це можна фахово зробити лише в форматі засідань комісій. З нашого боку буде неправильно ухвалювати проект бюджету нашвидкуруч, лише тому, що вже не залишилось часу на його вивчення", – зауважив він.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні отримав позитивний тест на коронавірус.

4 грудня відбулось друге засідання першої сесії Львівської міськради, на якому Андрій Садовий склав присягу як міський голова. 

24 листопада відбулось перше засідання першої сесії Львівської міськради, на якому склали присягу депутати трьох фракцій Львівської міськради. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.