Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

П'ятниця, 4 грудня 2020, 10:50

Андрій Садовий і депутатати Львівської міськради склали присягу

сесія Львівської міськради

Сьогодні відбулася урочиста сесія Львівської міської ради нового скликання на якій міський голова та депутати склали присягу.

Сьогодні, 4 грудня, на сесії новообраної Львівської міської ради голова Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький оголосив офіційні результати виборів голови Львівської ОТГ та виборів депутатів Львівської міської ради восьмого скликання.

Депутати та міський голова Андрій Садовий склали присягу на вірність українській державі. Також на сесії обраними та зареєстрованими депутатами міськради оголосили Юрія Мельника та Любов Давидович.

Вітали новообраного голову Львова та депутатів: митрополит Львівський Православної церкви України Макарій, академік Національної академії наук України Ігор Юхновський, міський голова Львова 1994-202 років Василь Куйбіда, перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, заступник голови Львівської обласної ради та заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Зазначимо, 24 листопада фракції "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели першу сесію міськради, на якій обрали тимчасову президію та склали присягу. Натомість фракції "Самопомочі" та "Голосу" відмовилися брати участь у засіданні, відтак на сесії були присутні 34 депутати.

З цього моменту було припинено повноваження попередніх керівників всіх 20 місцевих рад, включених до складу Львівської ОТГ. Перед цим Садовий, якого вчетверте обрали міським головою Львова, висловився проти проведення першої сесії до оголошення результатів виборів міського голови.

ТВК офіційно оголосила про перемогу Андрія Садового на виборах голови Львівської ОТГ 26 листопада.

Додамо, до Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.