Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сесія міської ради

Понеділок, 23 листопада 2020, 15:50

Завтра відбудеться перша сесія новообраної Львівської міської ради (оновлено)

Сесія міської ради

У Львівській міській раді завтра відбудеться перше пленарне засідання новообраних депутатів.

Про це Варіантам повідомив голова Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький.

У вівторок, 24 листопада, відбудеться перше скликання сесії новообраних депутатів Львівської міської  ради.

На сесії буде зачитано протокол виборів депутатів Львівської міської ради. Раніше йшлось про проведення першої сесії нового скликання 3 грудня.

З інсайдерських джерел, міська рада подає позов до суду через відсутність остаточного підрахунку голосів на виборах голови Львівської ОТГ, тому новообраний міський голова не буде очолювати пленарне засідання.

Пресслужба Львівської міської ради повідомила, що Андрій Садовий вважає таке рішення незаконним, здійсненим з метою узурпації влади, тому це рішення буде оскаржуватись. З приведенням до присяги нової ради втрачаються повноваження попереднього міського голови.

"Рішення ТВК є абсолютно незаконним, оскільки виборчий процес депутатів до Львівської міської ради завершився 19 листопада і жодних рішень на цю тему комісія ухвалювати не має права. Будемо оскаржувати його у всіх можливих інстанціях. Всі депутати, які візьмуть участь в цій афері, заплямують свою репутацію назавжди", – йдеться у дописі на Фейсбук Андрія Садового. 

Голова фракції "Європейська солідарність" у Львівській міській раді Петро Адамик на своїй сторінці у Фейсбук пояснив, що рішення є законним, адже згідно зі статтею 46 Закону України "Про місцеве самоврядування", перша сесія новообраної ради має відбутись не пізніше, як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів.

"Якщо чиновники, підлеглі чинного міського голови Львова Андрієві Садовому не виконають рішення ТВК та норми закону і не забезпечать можливість (приміщення в тому числі) для проведення першої сесії, то якраз такі кроки й будуть потрактовані як спроба узурпації влади! В тому числі – без сумніву – і правоохоронними органами", – йдеться у повідомленні Петра Адамика.

Андрій Садовий підтвердив, що до суду скерований позов проти рішення Львівської міської ТВК, а партія переобраного міського голови "Самопоміч" не голосувала за це рішення.

"Представники "Самопомочі" за це рішення не голосували – проголосували члени інших партій. Так виглядає, що вони з'єднані одною групою, і є один центр керування. Журналістів на це засідання теж не запрошували. Це якийсь нічний поствиборчий синдром. З чим він пов'язаний – потрібно питати голову виборчої комісії. Мене про це рішення теж не поінформували, я про нього дізнався з медіа", – повідомив Андрій Садовий.

Нагадаємо, До Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати. Варіанти публікували повний список новообраних депутатів.

Додамо, вчора відбулося повторне голосування з виборів міських голів Львова і Дрогобича, а також депутата Великолюбінської селищної ради Львівського району.

За попередніми результатами, у другому турі виборів голови Львівської ОТГ перемагає чинний міський голова Андрій Садовий.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.