Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2020

Середа, 18 листопада 2020, 17:30

Більше 680 тисяч львів'ян зможуть проголосувати на виборах мера Львова

вибори 2020

22 листопада у області обиратимуть міських голів Львова і Дрогобича, а також депутата Великолюбінської селищної ради.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У неділю, 22 листопада, відбудеться повторне голосування з виборів міських голів Львова і Дрогобича, а також депутата Великолюбінської селищної ради Львівського району.

За словами начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряни Павлів, участь у повторному голосуванні загалом зможуть взяти участь 681 714 виборців Львівщини: 594 356 – у Львівській ОТГ, 86 441 – у Дрогобицькій ОТГ і 917 – у виборчому окрузі №6 на перших виборах депутатів Великолюбінської селищної ради Львівського району.

Зазначимо, двоє кандидатів у депутати до Великолюбінської селищної ради набрали однакову кількість голосів, тому тут проведуть перевибори.

Результати цих виборів мають бути встановлені не пізніше, ніж на п'ятий день з дня повторного голосування, тобто до 27 листопада включно.

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, в Україні стартували місцеві вибори. У Львові на виборах явка склала 38,6%, проголосували 220 415 виборців.  

Міська територіально-виборча комісія призначила другий тур виборів голови Львівської ОТГ на 22 листопада. У ньому візьмуть участь чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат від "Європейської Солідарності", екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Дебати між кандидатами у мери Львова запланували на 18 листопада на телеканалі UA: Львів.

Щодо Дрогобича, то у другий тур виборів голови Дрогобицької ОТГ пройшли чинний міський голова Тарас Кучма (40,55% голосів) та підприємець Андрій Веселий (25,47% голосів). Дебати між ними ,які планували провести 11 листопада, не відбулися через відмову Веселого брати у них участь.

Додамо, у червні, згідно із реформою адміністративно-територіального устрою України, Львівщину поділили на сім районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.