Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

loda.gov.ua

П'ятниця, 21 грудня 2012, 12:24

Названі лауреати обласної премії в галузі культури 2012 року

Цього тижня стали відомі імена цьогорічних лауреатів обласної премії в галузі культури 2012 року.

Оргкомітет премії назвав лауреатів 2012 року за номінаціями: 

Мистецтвознавство і культурологія імені Святослава Гординського: Никорак Олена Іванівна – за мистецтвознавчі праці, виконані протягом 2010-2012 років

Музейна справа і збереження культурної спадщини імені Іларіона і Віри Свенціцьких:  Любів Богуслав Іванович – за формування експозиції історичного українського військового однострою, його реконструкцію та презентацію тематичних виставок у 2010-2012 роках, Зозуляк Петро Пилипович – за науково-просвітницьку діяльність та пропагування творчої спадщини Івана Франка

Поезія імені Маркіяна Шашкевича: Вархол Роман – за книгу «Співочий птах на мисленному древі». – Львів. «Ліга-Прес». 2010. – 247 с.

Проза – імені Богдана Лепкого: Коваль Юрій Андрійович – за книгу «Цей лагідний-лагідний світ». – Львів: Апріорі, 2011. – 575 с.

Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади імені Михайла Возняка: Мельник Оксана Олегівна – за книгу «Модерністський феномен Михайла Яцкова: канон та інтерпретація» (НАН України. Інститут Івана Франка. – К.:Наукова думка, 2011. – 294 с.

Драматургія, театральне мистецтво – імені Бориса Романицького: Олександр Король і Алла Шкондіна – за творчі успіхи 2010-2012 років та успішне вирішення творчого міжнародного проекту – постановки епічної вистави «Елегіс-Стікс» про трагічні сторінки операції «Вісла»

Журналістика та публіцистика імені В'ячеслава Чорновола: Романчук Олег – за публіцистичну збірку «У пошуках універсуму». – Львів: Універсум. 2011. – 879 с.

Музичне мистецтво імені Станіслава Людкевича: Фенюк Ольга Іванівна – за тематичні програми та видання компакт-дисків «Український романс» (А.Кос-Анатольський, М.Колесси, С.Людкевич)

Образотворче мистецтво імені Івана Труша: Москалюк Віктор Макарович – за творчі роботи у галузі живопису, виконані протягом 2009-2012 років

Декоративно-ужиткове мистецтво імені Зеновія Флінти: Лисик Анна Євгенівна – за творчі роботи, виконані протягом 2009-2012 років

Народна творчість імені Анатоля Вахнянина: Кушнір Іванна Олексіївна – за роботи, виконані за народними мотивами та орнаментами

Не присуджено цього року премію у номінаціях «Дизайн» імені Олени Кульчицької та «Архітектура» імені Івана Левинського.

Нагадаємо, цього року на здобуття обласної премії в галузі культури від творчих спілок та культурних установ надійшло 25 подань. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.