Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львіввугілля

Середа, 9 грудня 2020, 10:24

На Львівщині може закритися одна із шахт Львіввугілля

Львіввугілля

Держгеонадра не надали дозвіл "Львіввугілля" на видобуток вугілля на шахті "Степова", підприємство подало до суду.

Про це повідомляє ДП "Львіввугілля" на своїй сторінці у Фейсбуці.

ДП "Львіввугілля" подало позов у Окружний адміністративний суд Києва та надіслало звернення до Служби безпеки України і до Національного антикорупційного бюро України на дії Державної служби геології та надр України, яка не продовжила шахті "Степова" спецдозвіл на видобування вугілля.

"Через невмотивовані дії Державної служби геології та надр України найбільша вугільна шахта Львівщини може зупинитися, а понад 1200 гірників залишитися без фронту робіт.

ДП "Львіввугілля", за шість місяців до закінчення спецдозволу, надіслало до Держгеонадр заяву з пакетом документів на продовження спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування кам’яного вугілля поля шахти "Степова", який закінчується 9 грудня 2020 року. Проте Держгеонадра так і не продовжили спецдозвіл, а тому подальша робота найбільшої шахти Львівщини – під загрозою повної зупинки" – наголосили у "Львіввугіллі"

У підприємстві наголошують, що Держгеонадра ,відмовляючи у продовженні дозволу на видобування вугілля, порушила закон "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності".

"Відстоювання законних прав на продовження спецдозволу користування надрами для шахти "Степова" у суді може тривати місяцями. Залишаються питання: а що робити понад тисячі гірників шахти, допоки триває бюрократична тяганина? Чому, працюючи на державному підприємстві, шахтарі змушені відвойовувати право на працю?" – додали у "Львіввугіллі".

Нагадаємо, 2 березня 2017 року на шахті "Степова №10" внаслідок вибуху сталося обрушення породи у зоні якого знаходилися 34 гірники. Внаслідок цього 8 гірників загинуло. 

Додамо, що основними причинами аварії були порушення у роботі систем провітрювання, безпеки УТАС і УГК та порушення в питаннях охорони праці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.