Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека у Львові

Вівторок, 22 грудня 2020, 16:50

МОЗ планує зобов'язати аптеки продавати антибіотики тільки за електронним рецептом

аптека у Львові

Міністерство охорони здоров'я планує запровадити електронні рецепти на антибіотики і посилить контроль за аптеками.

Про це повідомляє Українська правда. 

Як заявив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, Міністерство охорони здоров'я через збільшення самовільного вживання антибіотиків посилює контроль за аптеками і змінює правила відпуску ліків.

За його словами, антибіотики будуть продаватися виключно за електронним рецептом, а Дерлікслужба отримає доручення щодо контролю за виконанням цього рішення.

"Паперові рецепти лікаря повинні зберігатися в аптечних закладах протягом одного року, щоб Держлікслужба в будь-який момент могла здійснити перевірку щодо відпустку відповідних антибіотиків", – пояснив Степанов.

Також у рамках цифрової трансформації збирається ввести електронну систему продажу спеціальних ліків. Зокрема, йдеться про інсулін, препарати для імуносупресії та препарати, які містять наркотичні речовини.

"Ця система електронних рецептів є частиною цифрових трансформацій, які ми запустили. Ми розробляємо зараз модуль, плануємо, що з 1 квітня, він почне працювати" – наголосив Максим Степанов.

Нагадаємо, ще у листопаді стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я планує запровадити електронні рецепти на антибіотики до кінця 2021 року. 

Зазначимо, для боротьби з коронавірусом в Україні вирішили запустити електронний рецепт і направлення на ПЛР. Також міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що протягом 2021-2023 років в Україні будуть впроваджуватися електронні рецепти на лікарські засоби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.