Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Лопачак

Середа, 23 грудня 2020, 12:00

Лопачака обрали секретарем Львівської міськради

Маркіян Лопачак

Депутати обрали Маркіяна Лопачака секретарем Львівської міської ради.

Сьогодні, 23 грудня, на сесії Львівської міської ради восьмого скликання депутати таємним голосуванням обрали секретаря міськради.

Кандидатуру Маркіяна Лопачака від ВО "Свобода" на цю посаду підтримав 41 депутат, 5 проголосували проти, а 12 – утрималися. Також за протокол про затвердження лічильної комісії щодо підсумків таємного голосування за ухвалу про обрання секретаря ради проголосувало 56 депутатів.

Зазначимо, секретар ради працює в раді на постійній основі і обирається міською радою з числа її депутатів на строк повноважень ради за пропозицією міського голови.

Маркіян Лопачак – приватний підприємець, засновник ТзОВ "Екогаличпродукт", депутат Львівської міськради кількох скликань від ВО "Свобода". 

Був нардепом 7-го скликання від ВО "Свобода", членомом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. 5 лютого 2015 року Маркіян Лопачак попав під мобілізацію, був старшим сержантом Збройних сил України.

У 2019 році Лопачак задекларував 1,1 млн грн доходу та 3,8 млн грн готівки. 

Також сьогодні депутати створили п'ять фракцій у Львівській міськраді та обрали керівників і заступників.

Нагадаємо, 4 грудня відбулася урочиста сесія Львівської міської ради нового скликання на якій міський голова Андрій Садовий та депутати склали присягу, а 24 листопада фракції "Європейська Солідарність", "Варта" та ВО "Свобода" провели першу сесію міськради, на якій обрали тимчасову президію, натомість фракції "Самопомочі" та "Голосу" відмовилися брати участь у засіданні.

До Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.