Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 23 грудня 2020, 11:39

Облрада Львівщини виступила за звільнення Шкарлета

Львівська облрада

Львівська облрада звернулася до ВРУ та уряду з проханням звільнити міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Вчора, 22 грудня, під час сесії Львівської обласної ради депутати направили звернення до голови Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо звільнення міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. "За" проголосували 64 депутати.

Як вказано у документі, народні депутати, які проголосували за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України, фактично підтримали знищення позитивних реформ в українській освіті.

"Вважаємо, що Сергій Шкарлет не може очолювати це міністерство через свою політичну позицію, зв’язки з "Партією регіонів" та скандали, у які він потрапляв, поки виконував обов’язки міністра, у тому числі через плагіат у його наукових роботах" – йдеться у тексті звернення.

За словами депутатів, Шкарлет, як тимчасовий виконувач обов’язків міністра, провалив підготовку до нового навчального року, а Комітет з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради на своєму засіданні 16 грудня не підтримав його кандидатуру, тому голосування про призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки проведено з порушенням регламенту Верховної Ради.

"Ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємось до голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра України, з проханням звільнити в установленому порядку Сергія Шкарлета з посади Міністра освіти і науки України" – наголосили депутати.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета, який з 25 червня цього року виконував обов'язки міністра замість Любомири Мандзій, міністром освіти і науки України.

До свого призначення Сергій Шкарлет працював ректором Чернігівського національного технологічного університету, у 2010 році балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від "Партії регіонів", а також у його роботах виявили плагіат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.