Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Оксі Банк

Середа, 23 грудня 2020, 13:22

Оксі Банк стане першим користувачем мобільного банкінгу Укркарт

Оксі Банк

Першим клієнтом, який придбає продукт "Укркарт", стане "Оксі Банк".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами власника процесингового центру "Укркарт" Ігоря Фісуна, у 2020 році команда центру почала розробку Діджитал-банкінгу для дрібних гравців платіжного ринку, першим клієнтом якого стане "Оксі Банк".

"Наш діджитал-банкінг ми вже пропонуємо невеликим банкам як зручне сучасне технологічне SaaS-рішення для створення власного онлайн-банкінгу. Розробка такого продукту доволі дороге задоволення для невеликих гравців, а наше рішення у форматі white label значно доступніше та економічно доцільніше.

На сьогодні зроблено левову частку роботи. Технічне ядро, яке забезпечує основні процеси, працює. У мене вже навіть тестова версія встановлена у смартфоні і можу проводити тестові операції. Фронт-енд (тобто видима частина) на платформах iOS та Android вже завершена на 95%. Бекенд будемо допрацьовувати ще кілька місяців" – наголосив Ігор Фісун.

За його словами, також тривають переговори з іншими невеликими банками. Вони зможуть заощадити на розробці, а тому можуть виділити більше коштів на маркетинг і просування продукту на ринку.

"Концептуально і технологічно це буде одна система, але вона може мати різні версії, в тому числі під індивідуальний запит. Наш продукт, в залежності від функціоналу, матиме кілька версій. У першій базовій версії, наприклад, буде можливість додати активну карту в мобільний додаток і повністю керувати нею за допомогою різних функцій; відслідковувати транзакції за картками, бачити аналітику і угруповання транзакцій за типами витрат (наприклад, розваги чи медицина); виконувати P2P перекази як зі своєї карти, так і з карт інших банків; отримувати повідомлення від банку через PUSH-сервіс.

У більш розширеній версії будуть доступні ще й реєстрація нових клієнтів і дистанційне відкриття кредитних та інших карт з доставкою кур'єром або через служби логістики; Google Pay і Apple Pay; оплата через QR; депозитні і кредитні послуги; функціонал для ФОПів, інтеграція з різними чат-ботами тощо" – додав Ігор Фісун.

Зазначимо, Укркарт – перший незалежний процесинговий центр України. В кінці 2019 року Ігор Фісун став власником цієї компанії і інвестував в її модернізацію.

У серпні Варіанти розмовляли Ігорем Фісуном, який збільшив частку в статутному капіталі "Оксі Банку" (Львів) до 9,95% після придбання 9,9 тисяч акцій (4,95%) банку в акціонера фінансової установи Олега Баляша.

Додамо, АТ "Оксі Банк" –  це регіональний банк з головним офісом у Львові та 6 відділеннями (два у Львові, а також в Києві, Харкові, Хмельницькому та Ужгороді).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.