Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

Четвер, 24 грудня 2020, 13:29

Сесію міськради перенесли через небажання Садового внести питання регламенту в порядок денний

сесія Львівської міськради

Сесія Львівської міськради, на якій депутати мають затвердити регламент і розглянути бюджет на 2021 рік, відбудеться 29 грудня.

Про це сьогодні, 24 грудня, повідомив голова фракції "Європейська Солідарність" у Львівській міській раді Петро Адамик.

Депутатська група, яка працювала над регламентом Львівської міської ради ще з 3 грудня, сьогодні завершила його опрацювання та зафіксувала кінцевий документ, однак міський голова Львова Андрій Садовий відмовився включати це питання у порядок денний, не ознайомившись із документом.

Через це сьогоднішню сесію міськради, на якій депутати мали затвердити регламент та розглянути бюджет Львівської ОТГ на 2021 рік, перенесли на 29 грудня.

"Щойно ми консультувалися з міським головою і виглядає так, що нема готовності голосувати за регламент, а Андрій Іванович хоче сам переконатися, що регламент нормальний. Тому я запропонував винести документ в зал і голосувати окремо по кожній статті. Андрій Іванович на це категорично не згоден" – заявив Петро Адамик. 

За його словами, депутати мають затвердити регламент, хоча б тимчасовий, для того, щоб запрацювали депутатські комісії й депутати змогли б ухвалювати рішення.

"Закон говорить дуже чітко, що депутатські комісії працюють тільки після затвердження регламенту. Тому будь-яка наша ухвала, прийнята у цій сесійній залі без затвердженого регламенту, є, апріорі, незаконна. Сьогодні ми мали б прийняти регламент, зробити формальну перерву на п'ять хвилин, щоб бюджетна комісія внесла проект бюджету в зал. Але, станом на сьогодні, я так розумію, що комісія не готова голосувати за бюджет" – пояснив Петро Адамик. 

Він додав, що працювати за старим регламентом Львівської міської ради неможливо, тому що цьогоріч відбулися перші вибори до Львівської ОТГ й цей документ автоматично став недійсним.

Нагадаємо, 23 грудня депутати створили п'ять фракцій у Львівській міськраді та 12 постійних комісій, а також призначили Маркіяна Лопачака від ВО "Свобода" секретарем Львівської міської ради.

До Львівської міської ради пройшли п'ять партій, які розділили між собою 64 депутатських мандати: "Європейська Солідарність" – 26 мандатів, "Самопоміч" – 17 мандатів, "Голос" – 8, "Варта" – 7 мандатів та ВО "Свобода" – 6 мандатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.